Klantenservice
0
Sluiten
Lex Sebas - Dinsdag 20 Juli 2021

Succesvol, instant karpervissen

Veel al vis ik korte sessies aangezien ik voor en door mijn werk te ver van huis ben. Mijn auto standaard afgeladen vol met karper uitrusting zodat ik in de avond uren wat hengels op scherp kan leggen.


Een uitdaging van nieuw water ga ik niet uit de weg omdat ik vertrouwen heb in het aas waar ik een aantal jaar geleden mee in aanraking ben gekomen, Solution boillies. Een merk wat ik niet kende en waar Maarten en Tom van de Karpercentrale vol passie over vertelden. De geur, kleur en consistentie van de repeater pro was zo overtuigend dat ik er mee ben gaan vissen. Dit was een succes.
Door intensief contact, veel vissen en mee denken kreeg ik de kans om lid te worden van het solution team, waar na er met de groep nog meer top bollen zijn ontwikkeld.


Uit al deze toppers, is de Red Kriller echt mijn favoriet.

 

Terug naar de waterkant, het was een regenachtige dag maar aan het einde van de
middag werd het droger en besloot toch nog oom een paar uurtjes te gaan zitten.
Onderweg in de auto pas besloten waar ik heen ging, een put waar ik al een 2 tal keer
heb gezeten maar nog niks heb gevangen.
Des al niet te min laat ik de moed niet zakken als er na zulke korte sessies geen vis op
de mat is beland. Een uur of 6 als ik voor het eerst in mijn stoel ga zitten en het aas op de stek ligt. De
ene hengel met een nieuwe test bol en de andere met de vertrouwde red kriller. Nog even check ik verschillende apps om te kijken wat het weer gaat doen en of ik mijn brolly nog moet opzetten, het blijft voorlopig droog.


Turen over het water is voor mij genieten en ontspannen na een hectische dag werken. Aan de overkant zie ik een karper springen dit is vandaag de eerste activiteit die ik waarneem, ik zit nog te genieten van dat moment als ik het specifieke geluid van mijn prologic smx hoor. Gelijk sta ik op scherp 3, 4 piepen en het is weer stil. Langzaam zakt de adrenaline weer tot een normaal niveau. Dan blijft het voorlopig
stil. Zelfs de zon laat zich nog even zien. Het is een mooie avond alleen een mooie vis
mist nog in het plaatje.. Bedenk ik me, terwijl de tijd langzaam weg tikt...

 

Uit het niets begint mijn pieper even na achten te gillen en zie mijn spoel als een
malle draaien, wow wat een run! Met 3 grote stappen sta ik bij mijn hengel, sla de
baitrunner dicht en voor het eerst voel ik de ferme tikken op de top van mijn stok.
Een mooi gevecht volgt de vis neemt lijn en ik draai het weer op mijn spoel het riet
lonkt maar daar kan ik gelukkig verandering in brengen. Na een minuut of 20 geeft hij
zich over en glijdt het landingsnet in.

 

YES hebbes roep ik het uit. Ik besef me op dat moment dat het de "nieuwe tester" is
waar ik deze vis mee verleid heb wat het geheel nog mooier maakt. 9 kilo schoon aan de haak, na de vis verzorgd te hebben laat ik hem/haar met een Big smile voorzichtig weer zwemmen.


Zo zie je maar dat ook korte sessies veel plezier, rust en vis kunnen opleveren met
wat doorzettingsvermogen en vertrouwen in het aas, materiaal en jezelf.

~ Lex Sebas

  • Jaimy Bakker

    Geplaatst op vrijdag 17 september 2021 18:53

    Mooi verslag! Helemaal mee eens. Ik zet zelf veel de Instectos in tijdens korte sessies, werken ook erg goed!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking